Cancer pulmonar: Tot ce trebuie să știți

Cancerul pulmonar apare atunci când celulele din plămâni se împart necontrolat, determinând creșterea tumorilor. Tumorile pot reduce capacitatea unei persoane de a respira și se pot răspândi în alte părți ale corpului.

Cancerul pulmonar este al treilea cel mai frecvent tip de cancer și principala cauză a deceselor legate de cancer în Statele Unite. Potrivit American Cancer Society (ACS), este cel mai frecvent la bărbați, iar la SUA, bărbații negri au aproximativ 12% mai multe șanse să -l dezvolte decât bărbații albi.

Fumatul este un factor major de risc , deși nu toți cei care dezvoltă cancer pulmonar au un istoric de fumat.

cancerul pulmonar poate fi fatal, dar diagnostice și tratamente eficiente îmbunătățesc perspectivele.

Acest articol va explica ce plămâni Cancerul este, cum să recunoaștem simptomele și ce opțiuni de tratament sunt disponibile.

Ce este cancerul pulmonar?

Cancerul provoacă modificări ale celulelor care sunt altfel sănătoase. Celulele cresc prea repede, fără a muri.

Celulele sănătoase din corp mor de obicei într -o anumită etapă a ciclului lor de viață, prevenind astfel o acumulare de prea multe celule. Cu toate acestea, în cancer, celulele continuă să crească și să se înmulțească. Drept urmare, tumorile se dezvoltă.

Cele două tipuri principale de carcinom pulmonar sunt cancerul pulmonar cu celule mici (SCLC) și cancerul pulmonar cu celule mici (NSCLC), în funcție de modul în care apar la microscop. NSCLC este mai frecvent decât SCLC.

Oricine poate dezvolta cancer pulmonar, dar fumatul de țigări și are expunere la fum, substanțe chimice inhalate sau alte toxine pot crește riscul.

tipuri

Principalele tipuri de cancer pulmonar sunt NSCLC și SCLC. Ele diferă în ceea ce privește dimensiunea celulelor, așa cum se vede la microscop.

NSCLC

Aproximativ 84% din cazurile de cancer pulmonar din S.U.A. sunt NSCLC.

acolo acolo sunt trei subtipuri:

 • Carcinomul cu celule scuamoase
 • Carcinom cu celule mari

SCLC

în jur de 13% din Cazurile de cancer pulmonar din S.U.A. sunt SCLC. Acest tip tinde să crească mai repede decât NSCLC.

simptome

Persoanele cu cancer pulmonar poate să nu aibă simptome până la o etapă ulterioară. Dacă apar semne de cancer pulmonar, acestea pot semăna cu cele ale unei infecții respiratorii.

Unele simptome posibile includ:

 • Modificări la vocea unei persoane, cum ar fi răgușirea
 • Infecții în piept frecvente, cum ar fi bronșita sau pneumonia
 • umflarea în ganglionii limfatici din mijlocul pieptului
 • O tuse persistentă care poate începe să se înrăutățească
 • Durere toracică
 • Scurtarea respirației și a șuierării

În timp, o persoană poate prezenta și simptome mai severe, cum ar fi:

 • Durere toracică severă
 • Durere osoasă și fracturi osoase
 • Tusea de sânge
 • CHELOTS DE Sânge
 • Pierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate
 • Aflați mai multe despre semnele timpurii ale cancerului pulmonar aici.

  etapele

  Stadializarea cancerului descrie cât de departe s -a răspândit prin corp Și cât de sever este. Elegarea ajută profesioniștii din domeniul sănătății și indivizii să decidă asupra unui curs adecvat de tratament.

  cea mai de bază formă de stadializare este următoarea:

  • Localizată, în care cancerul se află într -un nivel limitat Zona
  • Regională, în care cancerul s -a răspândit la țesuturile sau ganglionii limfatici din apropiere
  • distanță, în care cancerul s -a răspândit în alte părți ale corpului

  Similar cu acesta este sistemul de stadializare TNM. Profesioniștii din domeniul sănătății evaluează tumora pentru dimensiune și răspândire, indiferent dacă afectează sau nu ganglionii limfatici și dacă s -a răspândit sau nu în altă parte.

  Există, de asemenea, modalități specifice de a pune în scenă NSCLC și SCLC.

  Aflați mai multe despre etapele cancerului pulmonar aici.

  Etapele NSCLC

  Profesioniștii din domeniul sănătății folosesc de obicei dimensiunea tumorii și răspândiți pentru a descrie etapele NSCLC, după cum urmează:

  • Occult, sau ascuns: cancerul nu apare pe scanări imagistice, dar celulele canceroase ar putea apărea în flegm sau mucus.
  • Etapa 0: Există celule anormale doar în straturile superioare ale celulelor care aliniază căile respiratorii.
  • Etapa 1: O tumoră este prezentă în plămân, dar este de 4 centimetri (cm) sau mai puțin și nu s -a răspândit în alte părți ale corpului.
  • Etapa 2: Tumora este de 7 cm sau mai mică și s -ar fi putut răspândi în țesuturile și ganglionii limfatici din apropiere.
  • Etapa 3: Cancerul s -a răspândit la ganglionii limfatici și a ajuns în alte părți ale plămânului și zona înconjurătoare.
  • Etapa 4: CA NCER s -a răspândit în părți ale corpului îndepărtat, cum ar fi oasele sau creierul.

  Etapele SCLC

  SCLC are propriile sale categorii. Etapele sunt cunoscute ca limitate și extinse și se referă la dacă cancerul s -a răspândit în sau în afara plămânilor.

  În stadiul limitat, cancerul afectează doar o parte a pieptului, deși ar putea fi deja deja Fiți prezenți în unele ganglioni limfatici înconjurători.

  ACS afirmă că în jurul unei treimi dintre persoanele cu acest tip de afecțiune află că au cancer atunci când este în stadiul limitat. Profesioniștii din domeniul sănătății o pot trata cu radioterapie ca o singură zonă.

  În stadiul extins, cancerul s -a răspândit dincolo de o parte a pieptului. Poate afecta celelalte plămâni sau alte părți ale corpului.

  ACS notează că în jur de două treimi din persoanele cu SCLC învață că o au atunci când este deja în stadiul extins.

  Rate de supraviețuire

  Mai jos, prezentăm șansele de a supraviețui timp de 5 ani sau mai mult după ce am primit un diagnostic de cancer pulmonar, așa cum este estimat de ACS.

  Procentele reflectă șansele a unei persoane care a supraviețuit cu cancer pulmonar în comparație cu șansele unei persoane să supraviețuiască fără afecțiune.

  nSCLC

  SCLC

  Etapa Rata de supraviețuire

  complicații

  Pe măsură ce cancerul pulmonar progresează, poate provoca mai multe complicații. Acest lucru se poate datora efectelor secundare asociate cu anumite tratamente pentru cancer sau răspândirea cancerului în alte părți ale corpului.

  Unele complicații posibile ale cancerului pulmonar includ:

  • Superior Sindromul Vena Cava: Tumorile din jurul zonei superioare a plămânului drept pot împiedica fluxul sanguin prin vena cava superioară, o venă mare care transportă sânge din partea superioară a corpului la inimă. Acest lucru poate duce la sindromul vena cava superior, o afecțiune care provoacă umflarea facială, amețeli și pierderea conștiinței.
  • Metastaze: cancerul pulmonar se poate răspândi în alte părți ale corpului, inclusiv creierul, oasele și suprarenatorul glande. Acest lucru este mai frecvent cu etapele avansate ale cancerului pulmonar.
  • Infecții pulmonare: persoanele cu cancer pulmonar au un risc mai mare de infecții pulmonare, cum ar fi pneumonia sau bronșita, din cauza scăderii funcției imune, care poate fi un rezultat a cancerului în sine sau a anumitor tratamente pentru cancer, cum ar fi chimioterapia.
  • Blocarea cardiacă: deși rară, cancerul pulmonar se poate răspândi la inimă și poate comprima sau împiedica venele și arterele. Acest lucru poate provoca probleme precum acumularea de lichide, blocajul cardiac, aritmii sau atacul de cord.
  • Hipercalcemia: cancerul pulmonar poate crește nivelul de calciu în sânge, pe care experții în sănătate numesc hipercalcemie. Acest lucru poate duce la greață, vărsături, setea excesivă și durerile de stomac. Conform estimărilor, hipercalcemia afectează până la 30% dintre indivizii cu toate tipurile de cancer.
  • cheaguri de sânge: persoanele cu cancer pulmonar au un risc crescut de tromboză venă profundă, care apare atunci când un cheag de sânge se formează într -un venă profundă. Dacă acest cheag de sânge călătorește spre plămâni, acesta poate preveni fluxul de sânge și poate provoca o embolie pulmonară, care poate fi fatală.
  • Neuropatie: tumori de pancoast, care sunt un tip de tumoră situată în partea de sus a superiorului Plămânii, pot afecta nervii din ochi, față și umeri. Acest lucru poate provoca dureri de braț și umăr și sindromul Horner, care este o afecțiune care poate duce la pleoapele droopy și modificări ale dimensiunii elevului.
  • Compresia măduvei spinării: cancerul se poate răspândi de la plămâni la coloana vertebrală, care poate Comprimați vertebrele, provocând dureri de spate, slăbiciune și dificultăți de mers. Conform unui studiu, această afecțiune poate afecta aproximativ 28% dintre persoanele cu cancer pulmonar.

  Screening

  supus screeningului regulat poate fi o idee bună pentru persoanele cu un nivel ridicat Riscul de a dezvolta cancer pulmonar. Screeningul este cu o scanare CT cu doză mică.

  American Lung Association (ALA) recomandă screeningul dacă o persoană îndeplinește toate criteriile următoare:

  • Au vârsta de 55- –m 80 de ani.
  • Au un istoric de fumat greu, adică 30 de ani de pachete, care este un pachet pe zi timp de 30 de ani sau două pachete pe zi timp de 15 ani.
  • În prezent, în prezent fumați sau au renunțat la fumat în ultimii 15 ani.

  Asigurarea va acoperi adesea această screening dacă o persoană are vârsta cuprinsă între 55 și 80 de ani și are o asigurare de sănătate privată sau are vârsta cuprinsă între 55 și 77 de ani, are Medicare și îndeplinește toate celelalte criterii.

  Cu toate acestea, oamenii ar trebui să se verifice cu compania lor de asigurări înainte de a se înscrie la screeningul cancerului pulmonar.

  În plus, rezultatele false pozitive apar uneori atunci când screening pentru cancerul pulmonar. ALA estimează că aproximativ 12-14% din scanările inițiale de screening pentru cancerul pulmonar vor avea un fals pozitiv.

  Cu toate acestea, progresele în metodele de screening au contribuit la reducerea ratei falselor pozitive în timp. De asemenea, dacă o persoană este supusă screeningului regulat, permite medicilor să detecteze schimbările mai ușor între scanări pentru a preveni falsurile pozitive.

  O persoană ar trebui să vorbească cu un medic despre probabilitatea falselor pozitive și la ce să se aștepte după screening .

  diagnostic

  Dacă o persoană are simptome care ar putea indica cancerul pulmonar sau dacă screeningul arată ceva neobișnuit, un profesionist din domeniul sănătății va recomanda probabil unele teste de diagnostic.

  Teste imagistice

  o radiografie, un CT, un RMN sau o scanare pentru PET ar putea dezvălui zone de țesut pulmonar cu cancer.

  Dacă cancerul s-a răspândit, testele imagistice pot De asemenea, dezvăluie modificări ale oaselor și altor organe. Mai mult, scanările pot ajuta la urmărirea progresului tratamentului.

  prelevarea de țesuturi

  Un profesionist din domeniul sănătății poate dori să ia o biopsie pentru a verifica celulele canceroase. https://produsrecenzie.top/ Vor face acest lucru folosind un ac fin sau un bronhoscop.

  Un bronhoscop este un domeniu subțire, luminat, cu o cameră de la capăt care intră în plămâni prin gură sau nas. Un profesionist din domeniul sănătății îl poate folosi pentru a căuta leziuni și a prelua probe.

  Pentru leziuni mai puțin accesibile, pot folosi o procedură chirurgicală mai invazivă, cum ar fi toracoscopia sau chirurgia toracică asistată video, pentru a îndepărta țesutul pulmonar.

  Alte probe

  Testele de laborator pot dezvălui, de asemenea, dacă cancerul este prezent sau nu în:

  • efuziune pleurală, care este lichidul care se colectează în jur Plămânii
  • Sputum
  • Blood

  Aceste informații pot ajuta la confirmarea dacă cancerul este prezent și, dacă este, să determine tipul și stadiul său.

  Tratamentul

  Tratamentul va depinde de diverși factori, inclusiv:

  • Tipul de cancer
  • Locația și stadiul
  • Sănătatea generală a persoanei
  • Preferințele lor individuale

  Toate opțiunile de tratament pot avea efecte adverse. O persoană ar trebui să consulte un profesionist din domeniul sănătății despre cea mai potrivită alegere pentru ei, inclusiv pro și contra de fiecare opțiune.

  Unele opțiuni de tratament includ:

  • Chirurgie pentru a elimina o parte sau toată o chimioterapie pulmonară
  • , care se referă la un tratament medicamentos care poate ucide celulele canceroase și poate micșora tumorile
  • radioterapie, care folosește raze de energie ridicată pentru a ucide celulele canceroase
  • Ablație de radiofrecvență, în care un profesionist din domeniul sănătății introduce un ac subțire și folosește un curent electric pentru a distruge celulele canceroase
  • Terapia vizată, care vizează un comportament specific pentru a preveni creșterea tumorii
  • Imunoterapie, care ajută organismul să lupte cu celulele canceroase
  • Terapia paliativă, inclusiv ameliorarea durerii, oxigerapia și alte ajutoare de care o persoană ar putea avea nevoie să -și gestioneze simptomele

  a Profesionistul din domeniul sănătății va lucra cu individul și își va ajusta planul de tratament pe măsură ce nevoile lor se schimbă.

  cauze

  Fumatul de tutun este cel mai frecvent Cauza cancerului pulmonar. Conform estimărilor, aproximativ 80% din decesele de cancer pulmonar provin din fumat.

  Cu toate acestea, nu toți cei care au fumat de cancer pulmonar, iar cancerul pulmonar pot apărea din cauza altor mai mulți factori, inclusiv:

  • Expunerea la substanțe chimice precum radon, evacuare diesel sau azbest
  • factori de mediu, cum ar fi poluarea aerului
  • Modificări genetice moștenite sau dobândite
  • Expunerea la fum second -hand

  Prevenirea cancerului pulmonar

  Deși nu este posibilă prevenirea tuturor cancerelor pulmonare, există mai mulți pași pe care o persoană le poate face pentru a reduce riscul de a -și reduce riscul de condiție. Acestea includ următoarele:

  • Renunțați la fumat, dacă este cazul: în funcție de ACS, renunțarea la fumat poate scădea riscul de cancer pulmonar, indiferent de vârsta unei persoane sau de cât timp au fumat.
  • Evitați fumul second-hand: Respirația în fum poate cauza numeroase probleme de sănătate și poate crește riscul de cancer pulmonar.
  • Urmați o dietă echilibrată: consumul unei varietăți de fructe și legume dense de nutrienți poate ajuta Protejați împotriva cancerului pulmonar.
  • Evitați expunerea la radon: radonul este un gaz incolor, inodor, care poate provoca cancer pulmonar. Seturi de testare sunt disponibile
  Etapa Rata de supraviețuire

  Book online now &
  SAVE
  10%
  On Your Ride

  DOWNLOAD OUR APP

  About the Author

  Buy Avada Now

  Subscribe Today

  Subscribe to our monthly newsletter to receive all of the latest news and articles directly to your inbox.

  Thank you for your message. It has been sent.
  There was an error trying to send your message. Please try again later.

  Discussion

  Testimonials

  “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.”

  Mike Smith – Brooklyn, NY

  Related Posts

  If you enjoyed reading this, then please explore our other articles below:

  Back to News

  Don’t want to use the app?

  No problem, book online or give us a call!

  BOOK ONLINE
  CALL TO BOOK
  BOOK ONLINE
  CALL TO BOOK