Чаените торбички се възползват от здравето на очите?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Използването на торбички за чай на очите е достъпно и евтино домашно лекарство. Това не само помага за релаксация, но може да помогне и при няколко заболявания на очите.

Camellia sinensis и Camellia sinensis assamica са две разновидности на чаено растение, които растат в около 45 страни, включително Китай, Индия, Япония и Шри Ланка, които растат в около 45 страни, включително Китай, Индия, Япония и Шри Ланка.

Тези две чаени растения съставляват най -често срещаните видове чай, като черен чай, зелен чай, бял чай и чай от уолонг.

Някои научни изследвания предполагат, че чаят може да може имат лечебни свойства и намаляват риска от развитие на хронични състояния.

Тази статия разглежда ползите от използването на торбички с чай на очите, дали различни сортове чай засягат очите по различни начини и как да ги използвате.

Very few studies have specifically investigated the benefits of using tea bags on the eyes.

Some evidence has suggested that using cold and warm compresses on the eyes has benefits, and tea bags са идеалните размери, които трябва да използвате като компрес на очите.

Изследователите също са изследвали ползите за здравето на имотите присъства в чай, като кофеин и полифеноли.

като студен компрес

Ползите от използването на чаени торбички като студен компрес включват:

 • Намаляване на тъмните кръгове под очите. Разширените кръвоносни съдове под очите могат да играят роля в тъмните кръгове. Задържането на студена торбичка за чай над района може да накара съдовете да се свиват.
 • Свиващи се торбички под очите. Прохладният компрес на чаената торбичка може да подобри външния вид на подпухналостта или лекото подуване под очите.
 • Облекчаване на розовото око. Розово око или конюнктивит се появява, когато лигавичните мембрани се възпалят и подуят. Компресирането на чаено торбичка може да помогне за облекчаване на част от сухотата и възпалението.
 • Успокояващи червени очи. Червените или кръвоносните очи се появяват, когато кръвоносните съдове под повърхността на окото станат раздразнени. Поставянето на торбичка за студен чай се компресира върху очите може да помогне за облекчаване на това дразнене.
 • Облекчаване на леки наранявания на очите. Ако окото поддържа удар от топка, лакът или друг твърд предмет, поставянето на компресиране на чай за студен чай върху зоната за 15 минути може да намали болката и подуването.

като топъл компрес

Ползите от използването на торбички с чай като топъл компрес включват:

 • Намаляване на блефарит. Блефарит се отнася до възпаление на клепачите поради бактерии, пърхот на скалпа или проблеми с маслените жлези в клепачите. Задържането на топла торбичка за чай върху затворени очи в продължение на поне 1 минута може да разхлаби люспите, които са залепени към миглите и предотвратяват запушване на маслените жлези.
 • Изцеждане на стий. Блокираната маслена жлеза обикновено причинява стий, която е червена, болезнена бучка, която расте под клепача или в основата на клепача. Медицинският термин за това е халазион. Нанасянето на топлина с топла торбичка с чай, компресирана върху стия за 10–15 минути два до три пъти на ден, може да помогне за освобождаването на гной и да излекува стиха.
 • Облекчаване на сухите очи. Сухите очи възникват, когато очите не произвеждат достатъчно сълзи или когато сълзите се изпаряват твърде бързо. Поставянето на топли торбички за чай върху очите може да отдели масло от жлезите и да подобри качеството на сълзите.

Няма доказателства, които да предполагат, че използването на чаена торбичка е по -добро от използването на чиста кърпа накиснати в студена или топла вода обаче.

видове

Различните видове чай могат да имат различни ползи за здравето на очите и кожата.

черно, зелено и Белите чайове имат антиоксиданти и кофеин, които могат да https://harmoniqhealth.com/ помогнат при някои състояния на очите, докато билковите чайове могат да успокоят дразненето и възпалението на очите.

Черният чай и зелен чай

Черен чай и зелен чай съдържат полифеноли , кофеин и определени минерали. Някои от тези съединения могат да имат защитни или заболявания, предотвратяващи свойства.

Полифенолите действат като антиоксиданти и могат да предпазят от увреждане, предизвикано от свободни радикали. Полифенолите включват много различни компоненти, включително епигалокатехин-3-галат (EGCG).

Някои изследвания предполагат, че EGCG има противовъзпалителни ефекти. Допълнителни проучвания предполагат, че полифенолите могат:

 • да успокоят изгарянията от излагане на слънце
 • Предотвратяване на слънчеви изгаряния
 • Заздравете нараняванията и белезите

Зеленият чай може да бъде по -ефективен от черния чай поради по -високо съдържание на флавоноиди.

Кофеинът в тези чайове също има положителни ефекти. Прилагането на кофеин може да помогне за подобряване на еластичността на кожата и намаляване на тъмните кръгове на очите, както и намаляване на подуването и пигментацията.

Авторите на проучване от 2018 г. установяват, че хората, които пият горещ чай дневно, са 74% по -малко вероятни да имат глаукома отколкото тези, които не са пили горещ чай.

Въпреки че много проучвания са разгледали здравословните ефекти на черно, бял и зелен чай, Националният център за допълване и интегративно здраве отбелязва, че в момента не е известно дали или Не те имат убедителни ползи за здравето.

чай от лайка

хората традиционно са използвали чай от лайка, за да облекчат очните инфекции, блокирани сълзотворни канали и конюнктивит.

Това го Също така съдържа флавоноиди, така че може да е полезно да се намали възпалението.

чай от календула

Някои хора вярват, че чаят от календула може да намали подуването и да помогне на новата тъкан да расте. Въпреки това, има ограничени научни доказателства за използването на календула за здраве на кожата и очите.

Как да ги използваме

За да направите студена или топла торбичка за чай за очи за очите:

 • Стръмно две торбички с чай в гореща вода.
 • Изтръгнете течността от торбичките с чай.
 • За да се използва като топъл компрес, изчакайте те да охладят Леко надолу.
 • За да използвате като студен компрес, охладете ги в хладилника.
 • Поставете торбичките с чай върху затворени очи до 15 минути.
 • Повтаряйте толкова често, колкото е необходимо.

Очите са много чувствителни, така че хората винаги трябва да бъдат предпазливи, когато използват чаени торбички за тази цел.

Никога не използвайте горещи чаени торбички на чаени торбички върху торбички с чай върху торбички с чай върху торбички с чай върху торбички с горещи чай върху торбички с чай върху торбички с горещи чай върху чаени торбички очите и спрете да ги използвате, ако има някакво дразнене. Поставянето на торбички с чай върху очите може също да е неподходящо за деца.

Резюме

Чаените торбички са ефективно средство за нанасяне на студени и топли компреси върху очите. Студените и топли компреси помагат да се облекчат симптомите на много състояния на очите и кожата.

Доказателствата се натрупват, за да предполагат, че черният и зелен чай могат да бъдат полезни за здравето на очите и кожата.

Въпреки това, Необходими са повече проучвания, използващи различни чайове, преди изследователите да могат да направят твърди заключения.

Винаги бъдете предпазливи, когато използвате някакви алтернативни или домашни средства за очите, тъй като те са чувствителна зона.

Пазарувайте чай

Някои от чайовете, изброени в тази статия, са достъпни за закупуване в хранителни магазини и онлайн:

 • Черен чай
 • Зелено Чай
 • Бял чай
 • Чай от лайка
 • Чай от календула
 • Здраве/слепота на очите
 • ;. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Book online now &
SAVE
10%
On Your Ride

DOWNLOAD OUR APP

About the Author

Buy Avada Now

Subscribe Today

Subscribe to our monthly newsletter to receive all of the latest news and articles directly to your inbox.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Discussion

Testimonials

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.”

Mike Smith – Brooklyn, NY

Related Posts

If you enjoyed reading this, then please explore our other articles below:

Back to News

Don’t want to use the app?

No problem, book online or give us a call!

BOOK ONLINE
CALL TO BOOK
BOOK ONLINE
CALL TO BOOK